...suck!

Idag fick jag kommentarer av mina arbetskollegor som nästan kändes som påhopp
å det sitter kvar...blev helt sänkt men höll masken.
Som ni vet så kämpar jag på med viktväktarna och har idag gått ner ca 10 kg, vilket jag är supernöjd med. MEN jag e inte färdig på långa vägar, det är iaf 10 till som ska bort!
Idag fick jag kommentaren att jag har blivit så fin å att det varkligen syns (jäätte härligt att höra!) men sen säger hon även: "du ska väl inte gå ner mer?!" "jo, det ska jag, iaf tio till så jag inte behöver vara överviktig" (för idag väger jag nästan 90 å därmed är jag ca 10 kilos överviktig. Och då är det denna kollegan, som BARA menar väl, och en till som börjar ifrågasätta å tycker att jag ska vara nöjd som jag är osv...
Det kändes inte alls bra. Jag har tagit beslutet att jag vill förändra mitt sätt att leva, vill inte vara "den långa, lite större tjejen" längre! Jag är väl medveten att folk är vana att se mig som jag varit och att jag själv inte utstrålar att jag är tjock för att jag inte orkat göra något åt saken och därför "varit nöjd" med mig själv. Så nu när jag kommer gå ner ganska mycket i vikt på en ganska kort tid så kommer folk reagera men jag kommer inte bli anorexismal!! Jag förstår att dom bara menar väl men att gå ner till mellan 75-80 kilo som är mitt mål är inte ohälsosamt, att vara strlk M är inte ohälsosamt bara för att var varit L-XL fram till nu.
Dessutom vet jag hur jag ska klä mig för att se smalare ut. Idag t ex har jag ett par byxor som gör att det ser ut som att jag har smalare ben (speciellt om jag har klackar, vilket jag har idag) plus att det är hög midja på byxorna så då "väller" det inte över.
Jag kanske ska börja klä mig annorlunda så att jag ser tjockare ut? Nej, f a n heller! Jag tycker att det är fel att jag ska ha dåligt samvete över att jag bestämt mig för att må bättre! Jag tycker inte det är fel att vara "större" å jag tycker att många "större" tjejer, inkl mig själv är fina å jefligt snygga. Men jag vill göra en ändring innan det är för sent...för jag går ju bara upp om jag fortsätter som jag gör, det är ju därför jag hamnade nära 100 strecket, å där vill jag inte vara!

Skulle jag väga som jag gör idag utan att va vägt mer... (om ni förstår vad jag menar) så skulle jag nog inte tänka på så mkt på min vikt som jag gör idag å antagligen inte göra ngt åt saken, men idag har jag vägt nästan 100 kg å vill inte dit igen. Då är det väl lika bra att jag fortsätter tills jag är nöjd med mig själv...eller...nu blev det krångligt...?!

Summan av kardemumman är att jag vill gå ner i vikt för mig själv, ingen annan. Folk behöver inte vara oroliga för skinnysmal kommer jag aldrig bli, det e inte fint enligt mig!
Jag är väl medveten om att jag bara svamlat å säkerligen sagt emot mig själv flera ggr i detta inlägget men behövde få ur mig det!

 X torsk X


Kommentarer
Postat av: MarySaintMary

Fånigt av folk att klaga, de bestämmer väl inte hur du ska se ut! Det är helt enkelt inte deras business, punkt. Men kul att det går bra för dig :)

2011-06-16 @ 17:12:09
URL: http://marysaintmary.wordpress.com
Postat av: Torsken

Tack, det är lite så jag känner =)

2011-06-16 @ 21:16:55
URL: http://torskelain.blogg.se/
Postat av: a

Stå på dig! Och banka lite vett i omvärlden när du ändå håller på :P

2011-06-17 @ 17:43:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0