...happy halloween!

Är det ens idag som det är halloween?! Vi i sverige vet ju inte ens när det är så vi firar det på allahelgona helgen istället! Vilket jag på något sätt tycker är tråkigt...jag brukar åka till kyrkogården på allahelgona helgen till mormor & morfar och farfar, det är så fint! Massa ljus som lyser upp kyrkogården, därför tycker jag det är tråkigt att vi blandar ihop dom helgerna...allahelgona är en fin helg där man ska tänka på den nära å kära som gått vidare, sen blir man störd av det för att någon småskit ringer på dörren och vill ha godis! :P Men sen så älskar jag ju halloween av den anledningen att jag älskar ju att klä ut mig! :) har sett massa olika kreationer idag (var i helsingborg hos gotland å åt middag!) på tågstationen var det ett par stycker (hoppas jag) som klätt ut sig! Var nästan sugen på att halloween sminka mig men insåg att jag inte har med mig allt smink hit ner :P
Eftersom jag sitter ner i skåne själv så har jag varken kunnat åka till kyrkogården eller haloweenfestat! :(

Jag sitter istället och tittar på körslaget...ganska bra underhållning, team ola sjöng en av mina gamla favorit låtar av backstreet boys :D det var inte igår jag lyssna på dom. Dom kommer nog alltid mer eller mindre ha en liten plats i mitt hjärta ...haha!


X torsk X

...5 min eller 40?

Ja, det är frågan. Skulle du välja en bussresa som tar 5 eller 40 min?
Jag kom av tåget från helsingborg och ville bara hem...gick till hållplatsen, ser att en buss kommer....tittar snabbt på tavlan om den åker förbi botulfsplatsen (min hållplats) ser att det står botulfsplatsen så jag hoppar på bussen...snabbt inser jag mitt misstag...bussen KOM från botulfsplatsen! så trött som jag var...orkade jag inte riktigt reagera. Så jag satt en stund, sen gick jag fram till chauffören som sa att jag kunde sitta kvar för han vände tillbaka till stan sen igen. Sätter mig igen å kollar i busstabellen...20 min till slutstationen och 20 min till botulfsplatsen! Hade jag tagit rätt buss hade det tagit 5 min!! Men lite sighseeing e ju aldrig fel...jo om det e kålsvart ute, som det var!

Idag slutade jag tidigt...innan lunch! Fanns inte alls många uppdrag denna fredag :( Men jag surade inte för det! Jag hoppade på första bästa tåg till helsingborg för att träffa GOTLAND!! :D hon besökte mig igår redan men jag kan nog inte få nog av henne...eller det kan jag jag säkert :P men inte i första taget! Simon var ju oxå med...alltid lika skoj att träffa honom. hehe, han ska alltid muppa sig men då kan jag muppa mig tillbaka :)
Vi käka lunch tillsammans sen gick vi lite på stan. Då försvann Simon?!
Nu får jag inte gå på stan nå mer!! Jag hittar ju saker HELA TIDEN...jag tycker om det men inte min plånbok! :S
Gotland blev kaffesugen så vi satte oss å fika...satt ganska länge tror jag...så mysigt att bara sitta å tjöta om allt mellan himmel å jord...vi tränade t.o.m lite tsp :O !!
Imorrn ska jag åka dit igen...:) kanske bara en snabbis men ändå! Ska lämna min bag med massa saker som jag får klara mig utan den här veckan så det inte blir så mkt att släpa på nästa fredag!

Den här helgen ska jag bara ta det lugnt och samla krafter så jag e super laddad för sista veckan. Jag ska tänka på alla små tips och allt jag lärt mig dom här tre veckorna så det sitter sista veckan! :D
Ska bli såååå skönt att komma hem igen...trivs bra å jag kunde inte fått bättre boende! Men...borta bra, hemma bäst! Plus att suptarmen börjar skrika...så nästa helg e det fest som gäller :)


X torsk X

...vet inte vad jag ska säga

Nu e jag hemkommen från dagens uppdrag (singular) Jag valde att hoppa över det första uppdraget eftersom att jag inte kom i säng så tidigt igår (vilket inte gjorde något för det blev inställt)...det hände ju en hel del!
Pepp ringde mig...typ halv tio kanske och var helt hysterisk, fick knappt fram några ord och jag hann ju tänka flera gånger om "vad fan har hänt?!" innan han får ur sig vad som hänt.
Inbrott
suck stön och helvetes jefla skit! Jag tycker liksom att vi har nog med problem med hans sjukskrivning och jobb å försäkringar hit och dit å vad som händer efter årsskiftet när han blir utförsäkrad!!?!?!!
Men ICKE johanna, det är inte tillräckligt! Jag börjar undra vem fan jag var i mitt tidigare liv, för i det här livet har jag inte gjort ngot så hemskt att jag förtjänar det här!
Tjuvarna har alltså på något sätt klättrat till övervåningen och sen låst upp vår "port" (vi tror att dom var minst 3 st) sen har dom försökt bryta upp dörren men misslyckats så då har dom slagit sönder rutan brevid dörren och låst upp! Tjuven skar sig (som tur var) på glaset så det finns blodfläckar i lägnheten (lite äckligt men ändå) så polisen har tagit blodprov och bilder på lägenheter. Är tjuven känd hos polisen så är han fast! (håller tummarna) dom har rivit upp alla lådor och tagit allt av värde...platt tv, xbox, wii osv...pepp e ju lite av en prylbög! Dom tog t.o.m pepps märkes skor! (därför ska man ha många billiga skor!) Mina smycken kan dom inte ta för dom har jag ju precis blivit av med i somras! :P
Katterna gömde sig nog på en gång...tyvärr så har tjuven antagligen stängt toadörren...där katternas låda finns...gissa var dom tyckte att dom kunde kissa å bajsa i stället? självklart i min garderob! Men det kan jag inte säga så mkt om...dom har ju också sina behov!

Jag har nog jefligt svårt att ta till mig vad som hänt! :S Jag vill bara åka hem till pepp så han slipper vara ensam...så han inte behöver fixa allt själv...det e ju inte lite städning som måste göras, å tvättning av min garderob! Han vill bara vända å komma tillbaka hit men det funkar ju inte riktigt! Han har ju inte så mkt han kan göra på dagarna nu...datorn e ju snodd å xboxet å allt! Tur att jag har laptopen här!

Nu ska jag göra pannkakor, har varit sugen på det sen jag kom ner hit, men har inte haft tid eller ork att göra..dag känner jag mig piggare då jag fick ordentlig sovmorgon och slutade relativt tidigt! Sen har jag flera dagars loggboks skrivande framför mig! Man ska inte börja med "orkar inte skriva idag...gör det imorrn!" det blir inte imorrn...nu har jag inte skrivit ordentligt sen i onsdags...men jag har minnesanteckningar på alla dagar.


X torsk X

...jag hatar idioter!!

Fick veta för en halvtimme sen att vi har haft inbrott!
Dom har rensat lägenheten...det e allt jag vet!
Fy fan!!!
Lycka till att sova johanna!

..."Vi e som humlor"

Jag e så himla fascinerad över mitt framtida yrke och tycker det e så coolt det vi gör!!
Prata med en av de lite mer erfarna tolkarna och vi kom in på att det faktiskt inte är så lätt att tolka,
hon berättade då för mig att det är en vetenskapsman som har uttalat sig om vårat yrke och det ska vara tekniskt omöjligt att simultantolka. För att lyssna använder man ena hjärnhalvan och för att teckna använder vi den andra...å som många vet så är samarbetet inte särkilt bra mellan dessa (speciellt inte hos män) så det ska egentligen vara omöjligt att göra det simultant! Precis som humlan, med dess kroppsstorlek och vingstorlek, ska den inte kunna flyga eftersom vingarna e för små!

Jag trivs så himla bra här nere...inte i ensamheten men nu har jag haft massa besök så jag känner mig inte ensam! :) pepp stannade till idag, han åkte precis när jag slutat, så vi hann ses en snabbis (då kände jag att mina tårar på morgonen, när jag trodde att vi inte skulle ses på 2 veckor var lite onödiga!) sen hann jag bara till affären för att handla mat till middagen sen kom Pia med hennes 2 söner. Vi åt middag och tjöta skit och hennes söner är så söta och väluppfostrade inte snorungar som jag ofta tycker att killar i den åldern kan vara :) Hoppas jag är lika duktig på att uppfostra som hon! I alla fall vad skenet visar!

Idag fick jag för första gången uppleva ett inställt uppdrag på plats! Det var mindre kul men det tillhör ju oxå. Sen fick jag lite nya utamaningar! Tolkmasken t ex. Och att prova att dela på taltolkningen vilket var första gången och jättekul (alltså att flera döva diskuterar och man tar en brukare å den andra tolken tar en annan) jag har alltid varit så inkörd vid att man tar det ena språket så tar den andra det andra språket! Jag lär mig verkligen nya saker hela tiden och försöker tänka på alla tips jag får!
Den här veckan har jag mycket läkarbesök just för att jag ska våga ta mer plats och det ska jag banne mig göra också! :D
Det är på ett sätt helt sjukt att halva tiden har gott men på ett annat sätt ska det bli skönt att komma hem till sitt egna hem...ska bli kul att träffa alla kompisar igen även om gotland faktiskt kommer ner å besöker mig i veckan, och så ska det bli jätteintressant å se hur alla har utvecklats, jag hoppas verkligen att man kommer se skillnad! Jag känner ju i alla fall en stor skillnad! :)

Nej nu ska jag förbereda inför morgondagen! Kolla hur jag tar mig till platsen i malmö...vad det nu hette..X torsk X

...vilka jefla idioter det finns!!!

Herregud jag e fortfarande chockadöver vilka nötter det finns i denna värld!
Säkert danskar!!
Jag boka bastutid idag, det går inte att låsa men ALLA kan se att det e bokat...
...å jag kan förstå att man kanske tror eller hoppas att det är tomt ändå å då sticker in huvudet...FINE
men då hör man väl att jag står i duschen...plus att jag ropa "HALLÅ?!"
Så jag hörde att personen i fråga gick ut...så jag hämta min handduk som låg en bit bort...
...en stund, typ 5 sek senare kommer idioten in igen...å går in där jag står å duschar!!!
som tur var hann  jag nå handduken så jag tror jag hann skyla mig...
killen (såklart) tittar på nmig å går vidare...jag skriker "Men hallå du kan ju inte gå in här närr jag duschar!?"
han tittar på mig väldigt drygt å säger "sorry?"
ag höjjer rösten ett snepp å skriker samma sak på engelska varpå han står å glor lite till å sen vänder sig om å ajg skriker "get out"...sen typ 2min senare kommer en annan kille när jag sitter i bastun!? e det så jefla svårt att läsa på bokningspappret!!!??

Första killen var typ 17 kanske...såg ut som han trodde att hn ägde världen, så typisk "bråttsligt" utseende! sen försöker jäveln tvätta på min tvättid!!! min sista tvätt blev visst 2 tvättar! :O ...vet inte miljövänligt men fan vad förbannad jag var...


X torsk X

...olustig känsla

...uscha mig...hann bara komma innanför dörren sen började tårarna rinna...bara jäättekonstig känsla jag hade inom mig...blev ju tvungen att rannsaka mig själv!
var på möte nu på kvällen och tolkade å det gick ju bra...!?!
Men jag kom fram till att jag blev ledsen för att jag kände mig "lillad" av den ena tolken.
I pausen sa jag (med glimten i ögat) att det känns som att jag knappt hinner ta upp händerna innan det e byte...varpå jag menade att tiden går så fort när jag tolkar...men tolken tolkade det som att jag tyckte att jag inte fick någon tid att tolka å att hon tog över! Så hon började förklara att det e viktgit att all information kom fram osv (å det vet jag också å jag har inget problem med att tolken tar över om jag missar eller e ute å cyklar!)...men hon sa det på ett sätt som att jag var 3 år gammal å det kändes inte alls bra! Precis då kom min HL in i samtalet å sa att jag tolkade mellan 5-7min som vi hade sagt innan...å då kändes det ännu mer fel att tolken sa att hon tagit över för att jag hade för lång lagtime om det inte ens var så...!
Jag hoppas att det e jag som överreagerar, för jag ska jobba med den tolken igen den här veckan...mitt sista uppdrag denna vecka så det får inte bli ett dåligt slut på veckan!
Nu måste jag lägga mig...e helt slut i bollen å ska upp tidigt imorrn!


X torsk X

...ridning

Idag tolkade jag ridning för första gången! jag askulterde ju ridning förra veckan å det gick bra...
då var det inte på skånska...det var det idag...för första gången jag kände att jag inte fatta vad hon sa...! Min HL fick upprepa allt för att jag inte förstod...sen tog hon över istället! det var skoj att prova på...man måste tänka på var man tittar...annars blir man yr! :)

Har åkt massa bil idag...det e verkligen platt här...visst det finns kullar men de räknas ju inte! nej nu e det dags å sova...har lite sovmorgon imorrn! :) typ halv nioooo!!! men slutar nio på kvällen imorrn om inge ändras!


X torsk X

...ridning

Idag tolkade jag ridning för första gången! jag askulterde ju ridning förra veckan å det gick bra...
då var det inte på skånska...det var det idag...för första gången jag kände att jag inte fatta vad hon sa...! Min HL fick upprepa allt för att jag inte förstod...sen tog hon över istället! det var skoj att prova på...man måste tänka på var man tittar...annars blir man yr! :)

Har åkt massa bil idag...det e verkligen platt här...visst det finns kullar men de räknas ju inte! nej nu e det dags å sova...har lite sovmorgon imorrn! :) typ halv nioooo!!! men slutar nio på kvällen imorrn om inge ändras!


X torsk X

...seg start på veckan!

Ja, imorse gick vaknde jag 06,15! Jag skulle befinna mig i kristianstad kl 9 så det var bara att masa sig upp!
Vi var bokade för en timme å det tog ca 12 min! å jag askulterade bara...
med andra ord, över 2 timmars resa för 12 min askultation....nej nej jag var inte bitter! bara SKIT trött!
Men jag fick åk tillbaka till hotellet å vilade lite å åt lunch sen åkte jag till TC laddad för uppdraget jag skulle på...precis när jag satt mig på bussen ringer tolken och säger att det inte e lämpligt att jag följer med...TYPISKT! så jag åkte till TC, satt där en timme kanske, fick reda på att jag skulle tolka ett möte på kvällen!
Åkte in till stan å shoppade i 2 timmar för att sedan åka tillbaka till TC!
Mötet var SÅ roligt! det varade i 2,5 timme å jag var med hela vägen (bytte ju självklart med stödet) men ändå...å jag märkte att när jag satt så prata "föreläsaren" jättefort men det tänkte jag inte alls på när jag själv tolkade...fokuserade helt på att få fram all information!

Nu e jag helt uppe i varv fast helt slut i bollen så jag hoppas jag kan sussa gott i natt för imorrn blir det en lååång dag...fyra uppdrag på minst 1 timme vardera :) ska bli skoj!

nu ska jag skriva loggboken medans allt fortfarande finns kvar :)


X torsk X

...ensam igen!

Jag har haft en superskön helg med mina föräldrar och jag är så glad att dom kom...men jag hade gärna sett att dom stanna till ikväll så jag bara hinner gå å lägga mig sen e det måndag igen!
Men eftersom att det tar 7 timmar innan dom e hemma så åkte dom självklart efter frukosten :'C

Det suger verkligen att vara här just nu..!!!! Jag hatar att känna mig ensam å att jag inte kan göra något åt saken...tror inte receptionisten skulle uppskatta om jag satt å hängde där för att slippa vara ensam!
Jag vill inte ens veta hur jobbigt det kommer bli nästa helg när pepp ska åka hem!
Men det e skönt att det bara e en vecka kvar tills jag får se honom igen!
Ur praktikantens ögon är det bara 3 veckor kvar...men ur torskens ögon är det 3 jävla veckor kvar!!
:*(
Tur att mamma köpte lite hushållspapper till mig annars hade jag grinat ner en handuk eller ngt!

Vi har iaf turistat lite igår...var i malmö å gick på stan sen åkte vi runt å titta på lite annat...gick MASSOR!
Vi avslutade kvällen med bastu :) insåg att det var visst gratis här på hotellet!
...så där kommer jag hänga när jag känner mig lite frusen! Så hotellet e det iaf inget fel på...men det hjälper inte om man e ensam...men jag vet en som har det värre..massa kramar till dig!!

Vi gick i malmö hamn

mammi å pappi :)

Öresundsbron:


i horisonten skymtar danmarkNej nu får det vara slut på gråtandet...ska ut på stan å för hoppningsvis shoppa bort mina sorger!
:C

X torsk X

...humörsvängningar!Supergla´
Jag åkte på bussen från TC (igen) efter möte med HLarna om veckan som varit
å så lyssnade jag på glad musik å så såg jag en tjej som var jätteglad, å hennes leende smittade av sig till mig så började jag le...å jag har fortfarande inte slutat :)
hade jag inte haft öron hade leendet gått runt huvudet när jag gick hem från bussen! :D

här kommer en till bild som jag e jäääättte stolt över :)
Det var det första jag fråga efter när jag kom i måndags!Snart kommer mamma å pappaaaa!!
hihi...ett grattis till malin oxå (från vagnhärad!!) ..hon vet varför ;)


X torsk X

... :(

Just nu känner jag mig lite nere...
Imorse vaknade jag av att kl ringde halv 7..ILLVAKEN! Fatta inte vad som hände å trodde att jag hade försovit mig...hatar när det händer! masade mig upp iaf å sminka mig å gick ner till frukosten..
var väldigt seg å insåg att jag fick brått för att hinna med bussen tll tåget till malmö.
Jag missade den, men eftersom jag e så smart å förutseende hade jag kollat upp om det gick fler bussar som jag skulle hinna med å det gjorde det, så jag hann tom ett tidigare tåg till malmö ! (3 min tidigare men ändå!)
Tolkuppdraget gick JÄTTEBRA! Det var kort men gick skitbra faktiskt! Sen var min dag slut...
vi åkte tillbaka till lund TC å drack kaffe sen åkte jag tillbaka till hotellet, när jag stod å vänta på bussen lyssnade jag på musik, å det skulle jag ju inte ha gjort!!
Everything i do, i do it for you spelades å jag kände gråten komma...har inte alls saknat min gosepos den här veckan...låter hårt men jag har ju haft fullt upp å trivts så bra så jag har inte tänkt på det...men så, när jag stod där vid busshållsplatsen så kom allt på samma gång! Jag tror att det kan ha å göra med att jag vet att det e helg å mamma å pappa snart kommer osv...så super skönt att jag inte e ensm i helgen!

shit vaf musik kan påverka en...deppmusik e inte bra är man e depp!! jo, om man vill deppa! Satte på kings of leon å jag känner mig redan lite gladare :)
Nu måste jag nog städa lite...har redan "bott in mig" så det ligger kläder överallt! :)


X torsk X

...trötter

Man blir så jefla trött av det här livet!! Jag sover mer per natt än jag brukar, plus att jag sover på em när jag kommer hem!
Vi åker i för sig ganska mkt bil å jag e chockad över att jag inte somnat någon av gångerna...jag brukar ju somna om jag åker mer än en halvtimme! idag åkte vi ca 1 timme.
Jag har tolka ganska mkt idag...båda uppdragen jag var på men dom var inte så långa men det var kul...imorrn är det bara ett uppdrag sen möte med HLarna...just det ska kolla upp hur tågen går till malmö imorrn bitti...å förbereda mötet!
Har lagat jättesmaskig wok idag :) fast i kastrull för det finns ju ingen stekpanna här!
Ikväll ska jag nog titta på twilight... :) snart biopremiär...*längtar*
Jag har faktiskt lärt mig massor den här veckan trots att jag inte tolkat så mkt...
jag har askulterat en del men då ser man ju hur proffsig jag kommer vara när jag e klar! Det finns mkt att lära men det e lite charmen med detta yrke..man blir aldrig färdig lärd och när man blir det är det dags at bya jobb ;)X torsk X

...sen kväll idag

var på ridskola nu på kvällen i skurup (dennis hemby)...askulterade mest men va mkt jag har lärt mig!
Ska be mina HL att få rova på det nästa gång!
Imorse tolkade jag ett längre uppdreg, SKITKUL å det gick jättebra, både tal å tsp :)

ska ta mig en varmdusch så jag får upp värmen...SÅ kallt i ridhuset!!

X torsk X

...extra

måste ju bara säga att jag diggar min HL...hon e såå bra!
vi kan prata om allt!
Å jag inser ju hur dåålig min förra HL var! Hon skulle ju bota min trötthet!
Å min HL nu säger att det e ju normalt, att vi alla e olika å man kan faktiskt inte styra gäspningar precis som nysningar...självklart ska man försöka att inte gäspa under uppdrag men ändå, det var okej att vara trött!
SÅ glad...jag e ju född trött! GÅR INTE ATT BOTA!


X torsk X

...i´m moving on!

Idag spelades sarah dawn finers låt moving on på radion,
jag e vanligtvis inte något fan av sarah men när jag verkligen lyssnade på texten
så såg jag det från mitt perspektiv, dvs tolkning!

Something, somewhere, that I long to find
I am learning, slowly, one day at a time
That if I loose and fail, I’ll be fine

I’m moving on
And I’m gonna get stronger now
And nothing will break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone, I can be who I wanna be
And start living my life for me
I believe it finally
I’m moving on

Med andra ord så är det bara att köra igen om jag misslyckas med ett uppdrag, på´t igen :)

Idag har jag tolkat igen...men efteråt kändes det inte alls lika bra som igår...?! det gick jättebra, jag tsptolka å fick med allt...men jag tror att jag blev lite besviken för att det blev så kort, skulle vara en timme, men blev bara en kvart!
Sen på em hade vi ett till möte som jag skulle tolka, men min HL började så skulle jag ta över sen (vi var tre st) men jag kände att jag inte riktigt hängde med, han som prata pratade så jefla fort!! Jag tänkte på sånna försäljare som står på marknader och demonstrerar sin vara brukar nog prata så fort för att få folks uppmärksamhet...bara det att han prata om pensionen...! så jag avstod å det tyckte min HL var bra, hon hade inte tillåtit mig gå upp å tolka! Det var omöjligt att förstå vad han egentligen menade...bara massa ordbajs!
Sen slutade jag för dagen...imorrn ska jag till dennis hemort...skurup! på ridskolan, får se om det bara bli askultation imorrn, jag kan NADA om hästar! men det var tydligen återkommande så då kanske jag kan tolka framöver!

Ikväll blir det mys med vin å desperate :) å lite choklad kanske slinker ner!
Idag var det 2 grader när jag åkte till TC!!! Det e så kallt på rummet oxå...kan höjja temperaturen på toan å där e det skönt för där finns det golvvärme oxå :)


X torsk X

...dumkyrkä

hihi...jag fick allt bita mig i läppen när min HL prata om domkyrkan...dumkyrka, e det dit alla idioter går? ^^
Första dagen avklarad! :) började tidigt, halv 7...mycket trött har jag varit!
Sen var min HL sen för hon hade inte orkat gå upp..snoozade för länge :D jag blev jätteglad att hon e som jag :P Vi åkte iväg till ett bilmonteringsföretag där jag bara skulle askultera...å tur var det! MASSA bilmodeller å förkortningar å termer!! Sen var det ett besök hos sjukgymnasten, där var det oxå bara askultation.
Sen var det bara lunch å möte med båda mina HL! Sen skulle jag ha slutat,
men jag fick erbjdande om att följa med på ett möte och tolka själv! SJÄLVKLART! jag fick ledigt några timmar så jag åkte hem å slockna som ett ljus men hade ställt klockan så jag kom iväg i tid!

Det gick inte bra. Men jag var SÅ glad och upprymd efteråt...adrenalinkick arne! Det kändes inte alls dumt att tolken fick ta över nästan hela tiden, det var inte ett lätt möte det gick fort å det var en del byråkrati...men jag gjorde det! :) jag har spräckt nollan för att använda sport termer!
Jag har ju för sjutton gubbar 4 veckor på mig...så det ska väl bara gå uppåt härifrån, hoppas jag ;)

här kommer bilder från min lgh :)

tror ni dom märker om jag råkar få med mig tavlan hem? ;)bästaste diskmaskinen :D
För övrigt e det SKIIITkallt här nere...jackan jag tog med kunde jag knappt ha i örebro för det blev för varmt, här e den nästan för tunn!! blåser ända in i själen..så kallt e det!!


X torsk X

...kullerstenarnas stad

Det e det nya namnet för lund! Inte speciellt underlättande när man har 500 kilo packning och rullväska!
Jag var typ genomsvettig när jag kom fram till hoellet!
resan ner var hemsk...ner till ensamhetens land...grät ett par gånger för jag kände mig så ensam men nu när jag e framme känner jag mig mycket bättre! :)
Så himla sint hotell! (lägger upp bilder imorrn!) bäst av allt var nog diskmaskinen :) allt e kamoflerat till vanlig skåp så först trodde jag att jag inte hade någon kyl, men sen hittade jag den å så fortsatte jag utfoska "skåpen" å hittade diskmaskinen :)
bor typ supercentralt också :)
Har duschat varit  handlat lite å nu ska jag sussa!

puss på rumpan å le!


X torsk X

...gotland avklarad, bara skåne kvar =S

...nu har gotland vait här...kommer sakna att träffa henne <3

Nu sitter ja å pepp å kolla på robert gostaffsons "greatest" det e så kul!! :D
Han å björn gustaffson gör en sketch "årets nybörjare" SÅ KUL!!!
HAHahaha....!
Snart åk jag men har inte packat!

kommer sakna alla !!!mest av allt min pepp...man blir borskämd när man e livetogether!


X torsk X

...lite gott och blandat :)

sitter hemma i soffan (fick sov här för man kära sambo körde ett sågverk i natt å jag hitta inte mina öronproppar!)
Jag har insett att jag åker imorrn och jag har inte koll på något!
Jag känner mig lite stressad men som vanligt tror jag att jag kan skjuta upp det hela om jag skiter i att göra det nu...men det resulterar bara i värre stress och massa utbrott! Jag måste tex ringa hotellet, kolla så dom har öppet när jag kommer och om jag får ta dit gäster, å vad det kostar! jag e rädd att det kommer vara för dyrt så pepp inte kan komma ner så därför vill jag inte veta...jag måste åka ner till bonden oxå å lämna in resväska som hon ska låna men det vill jag på sätt å vis inte heller, för då kommer vi säga hejdå å inte ses på 4 veckor å det blir så påtagligt att man ska bli SÅ ensam där nere...fast jg blir ju inte det eftersom både gotland å mina föräldrar kommer å pia oxå!

Jag förstår nog inte riktigt vad som hända skall för jag e nervös men inte för det, utan för att jag ska åka bort i 4 veckor!

I torsdags skulle vi festa men det var ju bara jag å banäna som var på, lyckades övertala dom andra att smaka iaf men vad pinky blev full :nu i veckan så har  jag ju pluggat som ett as med uppsatsen här e lite bilder från
mina mysiga kvällar, ena från måndag själv å den andra hemma hos pinky!

Igår fick vi hit katterna oxå...peppli blir ju helt salig, det kommer nog sluta med att vi har katt i framtiden...men vad sivan var gosig igår...jag brukar inte ens få klappa divan men igår låg hon i mitt knä å ålade sig för att jag skulle klia henne!
Samma var det nu på morgonen fast med elsa...hon sprang framå tillbaka framför ansiktet när jag sitter med datorn i knät...inte så lätt att skriva!! men dom e söta å det e skönt att veta att pepp får sällskap när jag e borta!

Nu ringde bonden precis å bjöd över mig på lunch...mysigt...men då blir det ju värsta avskedslunchen!!
:C nejnej...jag lider inte av "åkaivägångest" om det finns ngt som heter det! :)
Så jag ska väl ta å klä på mig för att åka ner för backen sen!


X torsk X

...finally!

Vilken lycka jag har känt idag. Först när jag skrev ut min uppsats och insåg att den ÄR KLAR!!
Jag e supernöjd och jag hoppas att min lärare också är det, hon har ju inte så höga krav på mig!
Sen är det bara opponeringen kvar...och redovisningen, så man kan inte släppa den helt! Men just nu...bara NU skiter jag i det!

Andra gången jag kände lycka var efter att jag träffa en av mina handledare till paktiken och det känns jättebra med henne! Vi hade alltså handledarträff idag så nästan allas handledare kom!
Jag träffade ju bara en av mina men har ju pratat med den andra i telefon så det känns bra!
Jag har nog inte riktigt fattat att jag ska ut i verkligheten!!?! Jag har varit så fokuserad på skåne!

Tredje gången jag kände lycka var när jag hitta ett par stövletter, som jag förhoppningsvis kan ha i vinter!
:) Jag hittar ALDRIG bra vinterskor så jag hoppas verkligen att dom ska bli bra, bäst av allt så kan jag nog använda dom redan nu...om jag ska vara ute...lite varmt inne i skolan kanske :S
Jag ska iaf ha dom imorrn :P
Jag köpte även en svart kofta som bara kosta 149 kr :) nu kan jag kasta min gamla som är trasig!
å en sjal för 10 pix!

Känns som jag behöver uppdatera hur mkt som helst men ja...kryssningen var superkul! Hände inge speciellt som jag kan delge mig av...!
Sen har jag pluggat massa, ikväll kl 19 räknade jag ut att de senaste 60timmarna hade jag sovit totalt 10 timmar...så e lite sliten. Men somnade till å vakna halv tio så nu e jag nästan..lite piggare! Skönt att vi inte har nå läxor mer, då kan jag ta sovmorgon imorrn!
Härom dagen fick jag veta att nettis och jens ska köpa hus i åsbro (strax utanför örebro) så dom flyttar tillbaka i början av nästa år!!! :D WIIEE

Nu är det bara att ladda batterierna för söndag...då bär det av till skåne!X torsk X...stolt!

Jag var väääldans seg innan jag kom igång...jag satte mig vid halv elva, men kom nog inte igång ordentligt förrän tolv! Men sen bar det av :) Nu har jag verkligen suttit i tre timmar och bara skrivit å letat fakta!
Mitt probem som jag hade från början finns inte kvar (för få källor)
Ju mer jag läste på desto mer kunde jag söka på :)
jag e så smart!
Jag har fortfarande inte skrivit något på själva analysdelen eller på resultatdelen...men jag har mycket klart i huvudet! Jag funderar så mkt samtidigt som jag skriver bakgrunden! Det är riktigt kul att sitta och skriva men det är så svårt å veta var allt ska stå...det är ju inte bara en regel msae vill att vi ska följa!
Jaja, nu e kl snart halv fyra så jag måste sova...kom just på att jag inte bakat än =S får görat imorrn!

good night sweetheart, well it´s time to go...X torsk X

...trött

Usch, idag e verkligen en sån usch-dag! Jag e trött på pikar man får.
Jag är trött på att väna en-en gång på pepp så jag får bilen (andra gången idag!) å jag e trött på den här förbannade förkylningen!! Främst e jag bara trött...har just vaknat, slockna i sängen nr jag titta på tv å har visst sovit över en timme?!

Imorrn e det fredag och jag har ingen skola :) å så ska jag ju på kryssning oxå!
dubbeljippie...sen att jag har lite dåligt samvete för att jag inte e klar med uppsatsen och borde vara hemma å skriva...äsch! jag kan ju inte avboka!
Det hjälper inte heller att jag får kommentaren av peppli att jag borde plugga!!
Och det hjälper definitivt inte när han säger att han inte får göa massa skoj utan han går å har ont varje dag...men jag tänker faktiskt inte få dåligt samvete!!
Eftersom att jag är ledig imorrn kan jag vara uppe sent å eftersom att jag pluggar bättre på natten så tänkte jag ägna mig åt just det i natt! :D
Det känns ändå som att jag har grepp om  uppsatsen...har bara lite få källor, men det får gå ändå!

over n. out


X torsk X

RSS 2.0