...pirr

För ungefär ett år sen började vi på tolkcentralen att tolka TV4 program på webben...jag har enda sen dess varit väldigt intresserad av att vara med i detta "gäng" tolkar som jobbar med det, men det har inte riktigt passat i min utveckling så att säga...min chef tyckte inte att jag skulle hoppa på någon ny utmaning förrän jag landat i min roll, mkt klokt tycker jag ;)

Men så nu när hösten drog igång så anmälde jag mitt intresse för jag känner mig redo, en process drog...fick prata med chefen som prata med våran utvecklingsledare. En provfilmning bokades in, ett gammalt program av Äntligen hemma. Förra veckan var filmningen klar och jag hade möte med utvecklingsledaren igen...vi diskuterade hur det kändes och vad jag tyckte och va hon tyckte (hon tittade på filmningen) och hon tyckte att jag skulle köra "skarpt läge" :D å jag MED!
Gaaah! Så inom en snar framtid kan ni se min fina nuna på webben ;) SPÄNNANDE! :)

För övrigt så invigde jag min symaskin igår...är så stolt att inget gick sönder :) även om det bara var vanlig raksöm så vet man aldrig ;) Så nu är halloweenkostymen klar!



...paket :)

Idag när jag gick ner för att hämta posten så låg det inte bara ett, utan TVÅ paket till mig :D wiiie! ;)

Först och främst...

Nya almenackan för nästa år...! :) det har ju redan börjat dyka upp saker som händer nästa år :) 
är väääldigt nöjd över den och längtar liiiite till nästa år redan så jag kan börja använda den på riktigt ^^ 

Sen så fick jag ett mail för några dagar sen att jag vunnit en budgivning på tradera...OUPS, trodde inte att jag skulle vinna...men jaja 10 kr e inte så mkt + frakt 40)

Såå fina med en liten klack oxå :) (blev ju inte mindre förtjust av hjärtana inuti ^^)
 
X torsk X

 


...fönsterhäng

Shit vad jag älskar mitt, jaja vårat, burspråk <3
Det har varit ockuperat av massa saker rätt länge (är fortfarande) men nu har jag iaf ett litet hörn där jag kan sitta...å bara mysa med en kopp och titta på utsikten, sminka mig (asbra i dagsljus!) eller...det bästa, sitta och titta på folk :)
Förra veckan när jag bara vara hemma satt jag där ganska mkt....med min kaffekopp och tittade på just folket nedanför...alla stackare som tog sig fram i regnet...hehe!
Ibland fick jag sällskap också ^^ 
 
X torsk X
 

...nagelfix

Ville prova den nya trenden... ;) "shading" med hjälp av svamp


...tutorial

För ett tag sedan fick jag frågan ifall jag kunde göra en tutorial på en sminknin nångång...och idag tänkte jag att det äntligen var dags...mkt roligare än att städa :D 
Tittade igenom mina ögonskuggor och bstämde mig för en höstigsminkning :) 
 
 
Först och främst har jag "grundat" dvs lagt foundation, puder och rouge. 
Sen börjar jag alltid med att lägga en primer, det är en produkt som man använder för att få ut mer färgpigment i skuggan och så sitter den dessutom bättre (blir inte veck) sen börjar jag oftast med den mörka skuggan (varför vet jag inte) lägger den i en båge som jag suddar uppåt/utåt
 
Sen "fyller" jag hålet med oranget (den färgen jag vill att ögongloben ska ha) och suddar ihop med den bruna
 
Sen lägger jag på den ljusa längst in och suddar ihop med den orangea, just idag valde jag att lägga den över hela ögat för den var skimrig och ganska transparent
 
Sen lägger jag på lite extra mörkögonskugga å suddar ut den, samt lägger en ljus (highlighter) ögonskugga upp mot ögonbrynet.
 
lägger skugga under ögat (för att balansera upp det hela)  och sen en vit eyeliner i vattenlinjen (för att se piggare ut och ögat framstås som större) 
 
Och sist men inte minst...eyeliner och mascara :) 
 
Voila (utan blixt för att inte se så j e f l a blek ut)
 
Så...det var mitt bidrag till en tutorialsminkning ;) hoppas det var till hjälp ;) 
 
 
 X torsk X

...mollipäckel

Igår var jag till vårdcentralen för att få mitt första sjukintyg och medicin...! Mollipect hostmedicin...eller som jag sa när jag var liten: mollipäckel :) det var faktiskt inte så äckligt som jag tyckte när jag var liten...! Och en ytterligare skillnad var priset! När jag var liten kostade det ju ingenting :) 430 spänn för hostmedicin, nässpray och lite halstabletter...!?!!

 

Sen när jag sitter här hemma sjuk så kom jag på att jag MÅSTE ha en paljettkjol...kan inte förstå hur jag klarat mig utan en hela mitt liv...?! Jag vet att jag varit på jakt tidigare men inte hittat...nu har jag hittat flera st...så direkt jag blir frisk ska jag ut i affärerna å leta å prova:) 

 

 X torsk X


...knep

Hur man gör för att må bättre när man e sjuk...


...komplext

Som de flesta vet så lever jag med en sambo som är långtids sjukskriven. Vårat förhållande har, på gott och ont, växt med hans sjukdom. Automatiskt blir det att jag kanske får ta lite mer ansvar än om vi båda varit friska...och detta är lika mycket mitt fel som hans, det blir helt enkelt lättare om jag gör vissa saker. Därför tar jag på mig att göra det samt att han då lämnar över det på mig.
En sak som jag tycker är jobbig det är att det känns som att ingen förstår vår situation, jag kan få känslan av att folk tycker att jag gör allt å att han borde hjälpa till mer för att underlätta för mig...samtidigt som jag får känslan av att folk tycker att jag borde hjälpa till MER...sen den där känslan som kallas besvikelse är nästan värst...besvikelsen när man inser att en person som man verkligen trodde förstod lite grann att han är sjuk och vet vad det innebär att umgås med oss/honom visar sig inte alls förstå...eller på något sätt har förståelse i början men glömmer eller nått å börjar ställa krav som han/vi inte kan leva upp till. :(

Vet inte riktigt varför jag skriver det här inlägget...ville bara skriva av mig tror jag :)

Idag när jag kom hem blev jag i alla fall överlycklig när jag så att han plockat undan å påbörjat en rejäl städning, dammsugit och torkat golv <3 han får sånna ryck när han mår lite bättre eller när det är så illa så det inte kan bli värre...tyvärr det sistnämnda idag =( jag försökte hjälpa till men orkade inte mkt efter ha jobbat min första dag efter en veckas förkylning...

Jag har fått frågan flera gånger varför jag stannar...jag själv har också undrat varför i h-vete jag stannar inland, för det skulle vara så mycket ENKLARE att leva med en frisk person..! Men ja, vad ska jag säga jag älskar honom och han älskar mig...jag får vara den jag är med honom och han respekterar mig! Vi har gått igenom SÅ många olika saker i vårat liv så jag tvivlar på att det finns något som vi inte klarar av...men man ska aldrig säga aldrig ;)

Jag tror att han är mannen i mitt liv (fy vad gammal jag känner mig när jag säger mannen...! Men han e ingen liten grabb längre ^^)


...sjuk igen

I fredags började jag känna mig mycket bättre igen :) så kasta iväg ett sms till Anna för att meddela att jag e redo att ses! Men tyvärr krockade det under helgen så vi skulle ses till veckan istället...jodå, det går ju bra!

Jag var med på vår första match i söndags (för jag mådde ju bra!) tror ju att min kropp fick en chock eller nåt för vakna upp i måndags med ont i halsen...å inte bara vanlig halsont, känns nästan som halsfluss fast jag har ju inte haft nån feber men jag känner mig prutt :( gick hem från jobbet igår å stannade hemma idag också och jag har sovit MASSOR och inte pratat för att spara halsen (det gör mer ont om jag pratar) får se hur jag mår imorgon =S det e lika bra att jag e hemma tills jag känner mig bättre men man förlorar ju pengar på att vara hemma oxå :(

Imorse ringde min hyresvärd...å meddela att ett vattenrör läckt där vi har vårat förråd så vi var tvugna att kolla igenom förrådet :(
Det var ju inte så att jag sprang ner och gjorde det på en gång...nej, låg kvar i sängen och vilade (sov) till fyra-fem sen tog jag tag i det (pepp låg med migrän så han var inte mkt till hjälp!) tog ett par timmar å jag måste säga att jag e nog ganska bra på att organisera förråd för det var ganska lätt även om vi har mkt saker...! Det var "bara" vattenskador på den som stod på golvet och det mesta vi hade på golvet var faktiskt vattentåliga saker, bara två kartonger varav en var med tidningar som vi fick kasta och den andra klarade sig innehållet bra...det var en superfin hjärtefilt som blev förstörd som jag var tvungen att kasta..! :( men i containern som vi hade fått ställd utanför för att få kasta förstörda saker så klarade vi oss ganska bra, det låg möbler å grejjer där i...

 

...bara lite saker i förrådet, allt var tvunget att tas ut för att torka golvet

moppa upp allt smutsvatten..!

X torsk X


...hockey!

I fredags slutade jag tidigt...kl 2! Så jag passade på att...jo just jag va as trött så jag somna å sov till typ 4-5 jadå ta vara på dagen :)

Mysfredag hade jag tänkt...kanske bio...men icke, idag vann han...hockey. Jag tycker ju det kan vara kul med hockey, speciellt live så varför inte ;) komma ut å göra ngt tillsammans <3
Örebro mot Oskarshamn, serie ettan mot tvåan i allsvenskan (serien under elitserien för den okunnigen) kan ju bli en riktigt spännande match met två topplag :)
Pyttsan, jag hoppas verkligen att örebro hade en dålig dag, annars e det tragiskt! Dom var ju värdelösa! Och dom hoppas på att ta sig upp till elitserien....! Det e långt kvar! 


Inte konstigt att det blir så rörigt, dom kör alla mot alla (inte som elitserien, 5 mot 5) 

vi två <3

 
X torsk X

...helgen :)

Helgens bravader...eller ja, lördagens bravader i bilder...söndagen spenderades mest i sängen ;D mådde som jag förtjänade =S cementhjälm på.

en mkt glad kasper :)

Ville ha ett kort på noah och han sa att det var okej...satt så här skit länge medans jag tjata på att jag ville ha ett kort på hoom...då sa nettis, "det e profilbilder som gäller nu" :D sötunge...fin bild blev det ju <3

Sen på kvällen var det ferre ed kollegor :)

Helené:
 
Camilla drack fint..(?!)

Pose:

Strike a pose med andra camilla (ser ju ut som en docka för f a n..!)

Och fina-stina... (bilden e tagen...missade henne på kvällen när jag fotade)

 
X torsk X

...in med det nya, ut med det gamla

Besök på Ikea igår för att försöka hitta lite förvaringsalternativ...hittade det vi sökte till bra pris oxå :)

Två garderober, två sänglådor och ett nytt skåp till hallen så det blir mer plats att röra sig och gömma saker i :)

 

Fick hjälp av katterna...eller ja, jag kände deras stöd ;)

 X torsk X


RSS 2.0